Tiina - Sillä Silmukalla

Minä olen Tiina, 40+ äiti ja kädentaitaja, haaveilija ja villasukkien rakastaja. Neulon, leivon, virkkaan ja kehrään sekä teen kaikkea muuta mukavaa kädentaitoihin liittyen. Itsetehden, innostuen, onnistuen, pää pilvissä haaveillen ja jalat tukevasti maassa.

2.3.2014

Lego-kakku ja reseptiikka lopussa

Yhdet synttärijuhlat ovat jälleen takana. Mukavaa oli.

Juhlissa tarjoilin tänävuonna tälläisen lego aiheisen kakun. Koristeina lego friendsejä, tavallisia legoukkoja, muitakin legotavaroita.
Koko kakun reseptiikka on tämän blogikirjoituksen lopussa.

Suuren lego(palikan) vuoren valloitus käynnissä.

Legoukko kiipeämässä.

Stephanie ajaa kelkalla karkkipalloja.

Mia kaivaa karkkipalloja legopalikan nappuloista.

Tässä koko kakku ylhäältä.


Reseptiikka eli kuinka tein kakun:
Kannattaa lukea koko ohje läpi, ennen kuin alkaa leipomaan ja ostoslista kannattaa tehdä samalla :)

Kakku koostuu vaaleasta ja suklaisesta kakkupohjasta täytteineen ja riittää noin 15-20 henkilölle (kakun riittävyys on täysin verrannollinen siihen kuinka kovia kakunsyöjiä vieraista löytyy).

Aloita kakun tekeminen edellisenä päivänä.

Päivä 1.

Vaalea kakkupohja:
Ota kolme saman kokoista juomalasia.
Laita yhteen 4 munaa,
laita toiseen saman verran sokeria ja 1tl vaniljasokeria, 
laita kolmanteen saman verran vehnäjauhoja ja 1tl leivinjauhetta, sekoita.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää jauhot siivilän läpi munasokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja
paista 200 asteessa n.6-8min. kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.

Suklaa kakkupohja:
Ota kolme saman kokoista juomalasia.
Laita yhteen 4 munaa,
laita toiseen saman verran intiaanisokeria ja 1tl vaniljasokeria, 
laita kolmanteen 2/3 vehnäjauhoja ja loput koko määrästä kaakaojauhetta (esim. van houten) ja 1tl leivinjauhetta, sekoita.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää jauhot siivilän läpi munasokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja
paista 200 asteessa n.6-8min. kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.

Jäähdytä molemmat pohjat ja leikkaa sitten muotoon.
Tässä kakussa on kerroksittain vaaleaa ja tummaa pohjaa neljän kerroksen verran.

Kakun täyte:
1prk vispikermaa vaahdotettuna
n. 2 isoa ruokalusikallista maustamatonta tuorejuustoa
vähän valkosuklaata sulatettuna (sulata yhteensä n. 100g, tätä tarvitaan muuhunkin)

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi, maista ja lisää joitain ainesta jos puuttuu.

Lisäksi 
Lisää valkosuklaata sulatettuna.
Mansikkahilloa.

Kakun kostutus: 
Sitruunamehua ja vettä sekaisin reilu dl.

Kakun kasaus:
Laita alustalle kerros vaaleaa/tummaa kakkupohjaa. Laita paistopinta ylöspäin. Kostuta.
Pensselöi kakkupohjan pinnalle sulatettua valkosuklaata ohut kerros.
Lisää kerros mansikkahilloa ja 
kerros täytevaahtoa.

Toista kerroksia, vuorottele tumman ja vaalean kakkupohjan välillä.

HUOM! Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee pelkkä kakkupohja.

Kelmuta kakku tiiviisti ympäri ja laita jääkaappiin yöksi. Kakku vetäytyy ja kostuu.

Päivä 2.

Valmista kreemi, joka tulee kakun pinnalle sokerimassan ja kakun pinnan väliin. Kreemi estää sokerimassan kostumisen ja valumisen sekä toimii 'liimapintana' sokerimassalle.

Kreemi:
n.100g voita pehmeänä
Tomusokeria
Maustamatonta tuorejuustoa

Laita kulhoon voi, vatkaa sekaan tomusokeria niin paljon, että seos ei maistu enää voille. Tomusokerissa ei kannata säästellä.
Lisää pari ruokalusikallista tuorejuustoa ja vatkaa voimakkaasti.
Seoksesta pitäisi tulla melko tönkköä ja valkoista massaa.
Jos kreemi on liian löysää voit laittaa sen hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Kakun kuorrutus:
Ota kakku jääkaapista. Ota kelmut pois kakun pinnalta, laita kakku tarjoilualustalle.
Levitä kakun jokaiselle pinnalle kreemiä.
Laita kakku hetkeksi jääkaappiin.

Tähän kakkuun meni yhteensä 500g (2 pakettia) sokerimassaa.

Ota kakku jääkaapista.
Kaulitse pehmeä sokerimassa isoksi levyksi tomusokerin avulla, mittaile, että massa yltää koko kakun yli.
Siirrä sokerimassalevy kaulimen avulla kakun päälle ja hankaile kevyesti kaku pintaan, kulmiin ja reunoille.
(Tässä vaiheessa sokerimassan kuuluu mennä kakun alareunasta yli.)
Leikkaa ylimääräiset sokerimassat veitsellä kakun alareunasta pois.

Tee ylimääräisestä massasta uusi paksu pieni levy ja ota muotilla legopalikan nappulat. Laita tippa vettä nappuloiden pohjaan ja liitä kakun pintaan.

Lisää koristeet. Valmis.


Toivottavasti ohjeessa oli kaikki tarvittavat asiat, jos kuitenkin löydät jonkin epäkohdan, ilmoitathan siitä, että saan korjattua ohjeeseen.






2 kommenttia:

  1. Voi WAUDE!!!!!!! Nostan hattua ja vaikka mitä! Tuo on todella upea. Hienoja yksityiskohtia täynnä.. mietityttää vaan, että kuinka tuollaista malttaa syödä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Hyvin tollasia malttaa syödä, kun maistuvat niin hyvälle ;)

    VastaaPoista

Ilahdun kivoista viesteistä.